Pörkölési szintek:
Bécsi pörkölés:
Világos pörkölési mód, gyengébb aromájú kávékhoz megfelelő, ezzel lehet a teljes íz- és aromaanyagot felszabadítani. A kávészemek felülete száraz és világosbarna. Fogyasztása leginkább reggelihez javasolható, jól kiegészíti a tej ízét.
Francia pörkölés:
Középbarna pörkölési mód, a kávé íze erőteljesebb. A kávészemek felülete fajtától függően száraz, vagy kissé olajos. Bármilyen kávéital készítésére alkalmas. Hazánkban ez a legnépszerűbb pörkölési mód.
Olasz pörkölés:
Sötétbarna, feketés színű pörkölés, melynél a pörkölés szinte a gyulladási határig folyik. Felülete olajos, a kávészemek nagyon kemények, így ez őrölhető a legfinomabbra. Íze jelentősen kesernyés, kiváló rövidkávé készíthető belőle. Sok ínyenc szerint ez az igazi kávé.